Se ignoră dosarele penale pentru alcool la volan?
Buna ziua!
Am auzit multe rumori spunând că dosarele penale pentru alcool la volan se țin în dulap intenționat. O cunoștință are 2 ani de când are dosar penal și încă nu a aflat nimic despre stadiul acestuia.
Ce se poate face?
Va mulțumesc anticipat!
Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă.
Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.
Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.
Până la întâlnirea ce urmează a fi stabilită, arătăm după cum urmează:
Există și cazuri care de 4 ani jumătate se roagă să li se dispună o soluție în dosarul pentru alcool la volan. În fine, știti cât durează să faci un dosar penal pentru alcool la volan din perspectiva urmăririi penale? Mergem pe ipoteza în care șoferul recunoaște și nu se solicită expertiză de recalculare a alcoolemiei. Dacă analizele sunt la dosar, trebuie emisă o ordonanță care zice în esență că șoferul este suspect și îi ia o declarație. Cât poate să dureze declarația – o oră maximum. După aceea trebuie emisă o altă ordonanță – care oricum e un tipizat și modifică mici chestii, deci durează foarte puțin – care zice în esență că șoferul e inculpat, adică că există probe clare că el a fost cel care a călcat strâmb și îi ia iar o declarație. Marea majoritate a șoferilor zic aici că îmi mențin prima declarație – deci cât durează, câteva minute. După aceea face polițistul referat de trimitere în judecată, iar procurorul are alt tipizat de rechizitoriu în care modifică câteva date și o situație de fapt și îl trimite pe om în judecată.
Deci conștientizați și voi că un dosar pentru alcool la volan nu poate să ia mai mult de 6-7 ore efective de lucrat la el, cu toate pauzele posibile. Deci 6,7 ore efective de muncă. Deci când vezi că stau dosarele 4, 5 ani, ce să mai spunem.
Până la o eventuală întâlnire cu un avocat, puteți consulta și articole relevante.
De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai condus fără permis sau cu permisul suspendat? Află ce se poate întâmpla”, dar și „Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți”.