d
Follow us

După cât timp poți da din nou de permis în situația în care a fost anulat?

Buna ziua!

Am făcut un accident de mașină. Din păcate, au fost și victime.

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. După cât timp poți da din nou de permis în situația în care a fost anulat?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Anularea permisului de conducere este o sancțiune ce poate interveni în cazul condamnării pentru o serie de infracțiuni rutiere și nu numai, existând atât cazuri în care anularea se dispune în mod obligatoriu, cât și cazuri în care această sancțiune intervine ca urmare a aplicării facultative, de către instanța de judecată, a unei pedepse complementare. Ei bine, în cazul unui dosar penal deschis ca urmare a unui accident cu victimă, dacă soluția este una de închisoare cu suspendare, permisul se anulează. Te poți poți prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis de conducere în cazul în care trece 1 an de zile de la momentul la care hotărârea prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a rămas definitivă. Dacă pedeapsa a fost amendă penală, te poți prezenta la examen pentru obținerea unui nou permis dacă au trecut 6 luni de la momentul la care ai executat pedeapsa amenzii.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Fostul partener mă sună continuu”. Mai mult decât atât, în articolul „Violarea vieții private” am arătat ce gesturi se încadrează în această infracțiune și cum este sancționată.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.