d
Follow us

Dacă cineva îți face un cont de Facebook fals, ce se întâmplă?

Buna ziua!

M-am apucat de creat de conținut în online acum câteva luni. Ieri m-am trezit că cineva mi-a făcut un cont fals și se dă drept mine pe Facebook.

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce să fac?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Cont pe Facebook, Instagram, TikTok sau pe orice altă platformă de social media cu datele tale, dacă este utilizat, poate fi infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Analiza se va face în concret, urmărindu-se să se vadă dacă, în situația specifică, crearea ilegală a unui profil pe o rețea de socializare ar putea produce consecințe juridice și a fost făcută cu acest scop. Un astfel de scop poate fi publicarea de fotografii defăimătoare. Așadar, simpla creare a unui cont fals, fără a urmări vreun scop anume, nu va atrage răspunderea penală. În schimb, crearea unui cont pentru urmărirea unei persoane, șicanarea ei, în scop de violență cibernetică, crearea unui cont fals pentru inducerea în eroare, pentru strângerea de fonduri financiare ori pentru orice alt scop de natură să atragă consecințe juridice, va atrage răspunderea penală a celui care a creat contul fals.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Când poți depune contestație?”. Mai mult decât atât, în articolul „Totul despre denunț” am arătat ce este și ce beneficii aduce.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.