d
Follow us

Ce pot face să grăbesc procesul?

Buna ziua!

Am avut o suspendare de 90 de zile a permisului. Mai aveam o săptămână până să îl iau înapoi, dar, din nefericire, într-o zi am pierdut autobuzul către serviciu. Am folosit mașina personală crezând că nu pățesc nimic (dar un coleg din invidie și ură la ieșirea din tură m-a pârât, iar când am scăpat de la job evident că mă aștepta cu mare drag un echipaj de Poliție, ceea ce a dus la faptul ca mi-au făcut dosar penal, articolul 335 alineat 2).

Mi-am angajat un avocat. Sunt 5 luni de când am comis fapta, iar avocatul spune mereu că dosarul meu e în lucru, nu m-a chemat nimeni sa dau vreo declarație, nu știu ce număr unic am la dosar, nici cine îmi este procuror. Nu am fugit de Poliție, nu eram băut, mi-am recunoscut vina față de domnii agenți, afirmând că am avut o urgență. Dar din partea avocatului mereu primesc același răspuns, dosar în lucru.

Am plătit deja 1000 de euro avocatului meu și am avut încrederea că face el toate procedurile necesare urgentării cazului meu. Dar răspunsul lui a fost de fiecare dată același (dosar în lucru). Nu știu în cine mai pot avea încredere, consider că avocatul a avut scopul doar de a-mi lua banii fără să facă nimic. Când i-am dat ultima tranșă de bani, mi-a răspuns că justiția e nedreaptă iar de nu mă contactează nimeni, după un an de zile poate face cerere de tergiversare dosar (evident probabil abea așteaptă să mai mulgă niște bani de la mine).

În calitate de cetățean cum pot să formulez niște cereri și cui pentru a soluționa cazul meu mai repede fără să fiu nevoit să aștept ani de zile până să ajung în instanță din oficiu? Pe portal just nu îmi apare numele meu, nu știu absolut nimic de 5 luni de zile.

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce să fac?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Chiar dacă nu a luat banii, fapta ta este pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Este deci infracțiune și se numește dare de mită. Ca legiuitorul să descurajeze luarea de mită, a prevăzut o cauză nepedepsire în ce-l privește pe mituitor, și anume că nu se pedepsește cel ce a dat mită dacă denunţă fapta sa mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta. Deci una dintre șansele să scapi de închisoare este să anunți tu poliția că ai dat mită mai înainte să afle ea despre fapta ta și a celui mitut.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Procurorul nu vrea să înceapă procesul.”. Mai mult decât atât, în articolul „Ai condus cu permisul suspendat?” am arătat ce riști și ce e de făcut.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.