d
Follow us

Ce însemnă și ce implicații are amenda penală în cazul condamnării pentru alcool la volan?

Buna ziua!

Am fost condamnat penal pentru alcool la volan.

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce implicații are amenda penală?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Aud deseori că am fost prins cu alcool la volan și vreau, domnule avocat, dacă se poate, să primesc amendă penală. Ceea ce nu știu oamenii însă este că amenda penală nu ește același lucru cu amenda contravențională despre care știm cu toții, fiind o pură coincidență de terminologie. Amenda penală este o soluție de condamnare, condamnare care, dacă este aplicată pentru alcool la volan, conduce la anularea permisului. Ceea ce nu atrage anularea permisului de conducere sunt soluții precum renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei sau, dacă achită anumite nereguli procedurale și vrei să le valorifici, bineînțeles, clasarea și achitarea, în funcție de caz.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Cum îmi redobândesc permisul”. Mai mult decât atât, în articolul „Am un dosar penal care stă în nelucrare” am arătat ce să faci pentru a scoate dosarul „de la sertar”.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.