d
Follow us

Când e caz penal tulburarea ordinii şi liniştii publice?

Buna ziua!

Când e caz penal tulburarea ordinii şi liniştii publice?

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce să fac?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:

Codul penal spune asa: Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă penală. Deci e caz penal, spre exemplu, când țipi în public, iar printre altele ameninți o persoană sau lovești anumite bunuri, și prin distracția ta tulburi ordinea şi liniştea publică, împrejurare în care poți fi condamnat atât la pedeapsa închisorii cât și la pedeapsa amenzii penale.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Fostul partener mă sună continuu”. Mai mult decât atât, în articolul „Violarea vieții private” am arătat ce gesturi se încadrează în această infracțiune și cum este sancționată.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.