d
Follow us

Am condus cu numere roșii expirate

Buna ziua!

Am condus 200 de metri cu numere roșii expirate și care nu aparțineau mașinii. Mi-ai luat permisul de 5 luni și nu mai știu nimic. Ce se poate întâmpla?

Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce se întâmplă în acest caz?

Va mulțumesc anticipat!

 

Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă.

 

 

Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până la întâlnirea ce urmează a fi stabilită, arătăm după cum urmează:

Legea incriminează atât conducerea unui vehicul cu număr provizoriu de înmatriculare expirat, cât și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals. Problema se pune ce se întâmplă dacă sunt atât expirate, cât și false. Răspunsul este că se va reține doar infracțiunea de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, prevăzută de articolul 334 alin. (2) din Codul penal, pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă penală. Spun că se reține infracțiunea doar pe alineatul (2), adică varianta cu număr fals de înmatriculare, fiindcă este încriminare cu caracter special fata de alineatul (1) care prevede conducerea unui vehicul cu număr provizoriu de înmatriculare expirat. Practic alin. (2) încriminează într-o formă agravată fapta de a conduce un autovehicul care nu e înmatriculat, iar forma agravata e data de modalitatea deosebită de concepere a săvârșirii infracțiunii, adică prin inducerea în eroare cu un numar de înmatriculare, aparent real, dar care nu aparține autovehiculului și, astfel, e fals.

Până la o eventuală întâlnire cu un avocat, puteți consulta și articole relevante.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai condus fără permis?”, dar și „Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți”.

 

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.