d
Follow us
Avocat Vatamare Corporala din Culpa ✔️ Am accidentat pe cineva cu mașina. Sunt acuzat de vătămare corporală din culpă

Am accidentat pe cineva cu mașina. Sunt acuzat de vătămare corporală din culpă

Bună ziua! Sunt trimis în judecată pentru faptul că am accidentat pe cineva cu mașina, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În data de 11.01.2019 am condus autovehiculul proprietate personală în drum spre casă, în București, iar conform celor menționate în rechizitoriu, nu am respectat dispozițiile legale privind circulația vehiculelor pe drumurile publice, motiv pentru care, când am ajuns în dreptul imobilului cu nr. 31 de pe strada Paris, am surprins și accidentat o persoană care traversa către stânga direcției sale de deplasare pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, cauzându-i acesteia vătămări corporale care au necesitat pentru vindecare circa 110-120 zile de îngrijiri medicale.

La dosar se află procese-verbale de cercetare la fața locului plus planșe foto, înscrisuri medicale, declarația persoanei vătămate, raportul de expertiză medico-legală, raport de expertiză tehnică judiciară auto și declarațiile date martori.

Conform documentelor aflate la dosar, victima a fost spitalizată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca unde a fost internată 31 de zile și a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

Conform raportului de expertiză medico-legală persoana vătămată a suferit leziuni traumatice care au putut data din 11.01.2019, fiind produse în condițiile unui accident rutier, care au necesitat circa 110-120 zile de îngrijiri medicale și care nu au pus în primejdie viața acesteia.

Precizez că am observat indicatorul de Presemnalizare trecere pentru pietoni și indicatorul de Trecere pentru pietoni, dar la momentul producerii accidentului afară ploua și era întuneric, iar iluminatul stradal nu funcționa, astfel că nu am observat pietonul care traversa și nu am avut timp de reacție pentru a frâna.

Vă rog să îmi spuneți care este procedura pentru a lua legătura cu un avocat specializat în drept penal din cadrul societății dumneavoastră de avocatură. Îmi doresc să-mi fie preluat cazul și gestionat de dumneavoastră.

Întrebare adresată de M. Andronescu

Bună ziua, domnule Andronescu! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.

Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat.

Până la întâlnirea ce urmează a avea loc, precizăm că, în cazul dumneavoastră, elementul material al infracțiunii de vătămare corporală din culpă constă în lovirea accidentală a persoanei vătămate, cu autovehiculul, iar urmarea imediată constă în producerea unor leziuni, care, conform documentelor, au necesitat pentru vindecare cca. 110-120 zile îngrijiri medicale.

Cu toate acestea, rezultă din documentele transmise pe e-mail că, infracțiunea a fost săvârșită cu vinovăție sub forma culpei, în sensul art. 16 alin. (4) lit. a) din Codul penal.

Credem că există toate premisele pentru a obține o soluție bună în dosar, punând accent pe dispozițiile privitoare la individualizarea pedepsei, prin raportare la art. 396 alin. (10) din Codul de procedură penală și criteriile prevăzute de art. 74 din Codul penal.

Rămâne să discutăm pe larg cu privire la acest subiect în cadrul întâlnirii, inclusiv din perspectiva circumstanțelor în care fapta a fost săvârșită, precum și cu privire la posibilitățile pe care le avem pentru a obține ce mai bună soluție, în special din perspectiva laturii civile, și anume a despăgubirilor.

În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.

De exemplu, într-un articol publicat recent, intitulat „Ai dosar penal? Află cele 5 greșeli pe care trebuie să le eviți”, am arătat, pe rând, cele 5 greșeli care pot schimba cursul urmăririi penale în sens negativ și pe care suspecții le fac într-o mare majoritate. Mai mult decât atât, în articolul „Tot ce trebuie să știi despre dosarul penal – când, cum și pentru ce motive” am arătat în ce constă o faptă penală și ce o diferențiază față de infracțiune, care sunt etapele unui proces penal, cum se administrează probele și în ce condiții poți obține o soluție bună.

Lasă un răspuns

error: Articolul nu poate fi copiat, însă poate fi citit oricând, gratuit, pe platforma avopenal.ro.