Ai încercat să mituiești un polițist?
Buna ziua!
Am fost oprit de Poliție în timp cu conduceam cu viteză. Când am dat documentele, am strecurat o sumă de bani în talon.
Cu acordul dumneavoastră, aș dori să programăm o întâlnire în cadrul căreia să fiu sfătuit ce să fac în speța mea. Ce risc?
Va mulțumesc anticipat!
Întrebare adresată de nume anonimizat de către platformă
Bună ziua! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor noastre juridice.
Cu privire la stabilirea unei întâlniri cu unul dintre avocații noștri specializați în drept penal, vă rugăm apelați numărul de telefon afișat în partea de sus a website-ului ori pe pagina contact. La celălalt capăt al firului, există mereu un coleg disponibil, pregătit să stabilească o întâlnire cu un avocat. Până la o întâlnire, arătăm după cum urmează:
Chiar dacă nu a luat banii, fapta ta este pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Este deci infracțiune și se numește dare de mită. Ca legiuitorul să descurajeze luarea de mită, a prevăzut o cauză nepedepsire în ce-l privește pe mituitor, și anume că nu se pedepsește cel ce a dat mită dacă denunţă fapta sa mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta. Deci una dintre șansele să scapi de închisoare este să anunți tu poliția că ai dat mită mai înainte să afle ea despre fapta ta și a celui mitut.
În încheiere, vă invităm să citiți explicațiile noastre privind legislația, regăsite în rubrica articole de pe site, un proiect inedit la care lucrează o întreagă echipă de avocați.
De exemplu, puteți consulta o întrebare asemănătoare „Ce se întâmplă dacă conduci cu permisul suspendat?”. Mai mult decât atât, în articolul „Ai dosar penal?” am arătat cele 5 greșeli ce trebuie evitate.